Balkon Festival

De stad bekijken en beluisteren zoals je haar nog nooit zag

Het Balkon Festival is een tweejaarlijks festival dat plaatsvindt in Enschede.

Al het moois van de stad komt samen: muziek en theater vanaf prachtige en verrassende balkons, architectuur en geschiedenis en samen nieuwe delen van de stad (her) ontdekken.

Op zondag 23 juni vanaf 11.00 uur in de ochtend: muziek uit de hoogte in de wijk Horstlanden Veldkamp. Op zondagochtend loopt de balkonroute door de wijk Horstlanden Veldkamp.

Met balkonconcerten in de synagoge, in de tuin van een voormalig textielfabrikant én vanaf een flat waar vroeger de zusters woonden.

De twee muziekverenigingen uit de wijk – de Leo Harmonie en de Voormalige Schutterij – geven een verrassende aubade. Daarbij vullen de muzikanten verschillende rollen in bij het straattheater!

In 2018 bestaat de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie 125 jaar. De geschiedenis van onze vereniging kunt u hier vinden. In verband met dit bijzondere feit, verzorgt de Leo o.a. een jubileumconcert op 10 november 2018.

Locatie: 't Kottenparkcollege, Lyceumlaan 30, 7522 GK Enschede

Dat belooft een hele bijzondere avond in de vorm van een muzikaal-theater-cullinair evenement m.m.v. van de theaterobers uit Enschede.

Kaarten zijn verkrijgbaar door overmaken van € 5,- p.p. op rekeningnummer NL25 INGB 0001 0208 83 ten name van Koninklijke Enschedese Leoharmonie o.v.v. jubileumtheaterconcert Leo. Dit bedrag is inclusief gratis koffie en 4 amuses. Kaarten liggen klaar bij de kassa.

Op 25 maart verzorgde de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie enkele concerten op Koninklijke grond.

De Leo Harmonie ontving een uitnodiging vanwege haar Koninklijke ‘Predikaat’, om, samen met nog enkele andere Koninklijke orkesten, een concert te verzorgen in de tuinen van Paleis Soestdijk. In de heerlijke voorjaarszon van eind maart werden enkele concerten verzorgd, onder prachtige omstandigheden.

Blekerstraat 77a,

7513 DS Enschede